sobota 24. ledna 2015

Tipy na nákup

Ahoj všem! :-)

Dnes mám pro vás po delší době pár dobrot, které musíte vyzkoušet. Některé věci jsem objevila nedávno a některé kupuji pořád dokola už dlouho, každopádně všechny jsou výborné a zdravé. Tak pojďme na to...

Začneme královstvím šmakounů :D Šmakoun je vyroben z vaječných bílků a já ho mám tak trochu místo masa. Dá se upravit na milion způsobů. Šmakoun bez příchuti mi sám o sobě moc nechutná, je takový nijaký (co taky čekat od bílků), ale když ho naložím a až poté upravím, je výborný. Nakládám ho úplně stejně jako maso, většinou na "čínu" nebo jen česnek, olej a koření. Potom hodím na pánev se zeleninou a je to. Ochucené Šmakouny jím většinou na večeři, dám si k nim hromadu zeleniny a večeře bohatá na bílkoviny je na světě. Nejvíce mi chutná Šmakoun mexiko a uzený, hlívový je taky výborný. Existují i Šmakouni "na sladko", meruňkový a švestkový, ale těm jsem moc na chuť nepřišla. V poslední době jsem si oblíbila hlavně štíhlé nudle (nad těmi názvy se nepozastavujme), dávám si je jako přílohu k masu nebo je dám na pánev s trochou zeleniny a posypu kořením. Opět skvělý zdroj bílkovin a hlavně - mňam! :-)

  


A místo masa si taky moc ráda dávám tofu nebo tempeh, ale vzhledem k jeho ceně, je to opravdu jen jednou za čas. Kupuji zásadně tempeh uzený a to je opravdová lahůdka. Upravuji opět jako klasické maso, dám na pánev, přidám zeleninu a nebo si ho dám k večeři jen tak, neupravený. Pod tempehem jsou vyfocené čočkové hamburgery (omlouvám se, že to na fotce nejde vidět), ty jsem měla poprvé a moc doporučuji. Obsahují jen čočku, zeleninu, ovesnou mouku a koření. Hamburgery jsem z nich zatím netvořila, jím je jen tak se zeleninou a chuťově jsou opravdu výborné. V hamburgeru si to ale dokážu představit, určitě by to bylo lepší než v Mekáči :-) vyzkouším a dám vědět!

Tempeh stojí kolem padesáti korun a mám ho zhruba na dvě velké porce, čočkové hamburgery (200 g) stály 25 Kč

Další věc, kterou musíte vyzkoušet, je tahle polévková směs. Stojí kolem dvaceti korun, obsahuje červenou čočku, zeleninu a ječné vločky. Dáte do vody, přidáte bujón Würzl a za dvacet minut máte vynikající polévku plnou zdravých věcí.




Jsem královna paštik! Když jsem byla mladší, rohlík s Májkou byl jedním z mých oblíbených jídel. Na školní výlety mi stačilo deset rohlíků a Májka. Nic k chlubení, že? Každopádně se mi po ní občas zasteskne a pořád jsem hledala zdravější alternativu, která by mi chutnala alespoň z půlky tak jako Májka. Našla jsem Patifu a chutná mi ještě mnohem víc! Je to paštika vyrobená z tofu, u nás ve zdravě výživě měli tři příchutě, mně nejvíc chutnala příchuť orient a bylinková. Opravdu to zkuste, i když vám třeba tofu nechutná (existuje někdo takový?!), protože byste to podle mě ani nepoznali. Já si brousím zuby ještě na Patifu hokaido a rajče - olivy.

Patifu stojí kolem dvaceti korun

Ve zdravé výživě jsem ulovila ještě rýžový jogurt Amunáček a ten vám taky můžu jedině doporučit. Bez mléka a lepku a chuťově výborný. A protože tatarku nekupuju a někdo u nás doma ji má fakt rád, koupila jsem náhražku. Tofunézu. Obsahuje tofu, umeocet, koření a cibuli. Je dobrá, ale tatarka to není. Přiznávám. Bohužel "někdo" u nás doma mou snahu vůbec neocenil a já to zase budu jíst sama. A tu Hellmansku nakonec stejně budu muset koupit :D


Na závěr dvě dobroty. Řecký jogurt Milko je pro mě objev loňského roku a jiný bílý jogurt už nekupuji. Má 0% tuku a 10% bílkovin. Ta nulová hodnota mu na chuti vůbec neubírá, ba naopak, je výborný, hutný. Vím, že řecký jogurt je typický právě tím, že je tučný, ale tenhle chutná skoro jako řecký a můžete si ho dát bez výčitek. Kilový kyblík na fotce byl nedávno v akci v Globusu za 99 Kč, klasické malé kelímky stojí 13 Kč. No a dezerty od Alpra asi netřeba komentovat, pokud neznáte, určitě vyzkoušejte. Já mám nejradši ten z tmavé čokolády a nově jsme vyzkoušeli ty ovocné a jsou vynikající!



Objevili jste v poslední době taky něco dobrého, co bych měla vyzkoušet? Dejte mi určitě vědět do komentářů, dobrého jídla není nikdy dost! :-)

Pěkný večer a užijte si zbytek víkendu.

Aneta










SHARE:

3 komentáře

  1. Já jsem nedávno objevila Ameriku v podobě ďobáčků (Jak brzy, že? :D ) a jsem nadšená. Akorát mě udivuje, jak se najednou rozmohl Milko řecký jogurt. Teď ho kupuje snad každý. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jooo je vidět že kupujeme úplně to stejné!:D (až na ty alpro dezerty, to jsem neměla tak sto let:D)

    OdpovědětVymazat
  3. Sladké Šmakouny také nemusím. Nejraději mám Mexico. Uzený ani hlívový jsem zatím neměla.
    Tofu jím celkem pravidelně, zamilovala jsem si hlavně to uzené. <3 Na tempeh se teprve chystám. :-)
    Podobnou polévkovou směs kupuji babičce, říkáme pak polévce "hrstková" (od každého hrstka :-)). A miluju ji. <3 Tady ta tvoje vypadá dost podobně. Jen v té naší jsou ještě navíc kroupy.
    Přiznám se, že paštiku mám nejradši klasickou Majku. :D Naposledy jsem ji měla u babičky cca před půl rokem. Ale že by mi chyběla se říct nedá. :-)
    Řecký jogurt Milko jsem jednu dobu jedla furt, takže už se mi docela omrzel. Ale ještě mi leží v ledničce asi 5 vaniček, takže je budu muset spotřebovat. Líbí se mi, že je opravdu trvanlivý. Jedla jsem ho i cca měsíc po datu spotřeby a byl naprosto v pořádku.
    Dezertíky od Alpra jsem v životě nejedla. Kupovala jsem si dřív jen ta sójová mlíčka, ale na tady ty jogurty jsem ještě nějak neměla chuť. :-) Ale vypadají roztomile! Mě jen trošku mrzí ta vysoká cena.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! :-)

© RUN HEART. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig